NEEXISTUJE ŽIADNA NÁHRADA ZA OSOBNÝ KONTAKT

Fotografické workshopy pre skupiny aj jednotlivcov v Zebra Stoodio. Darujte svojim blízkym niečo iné. Darujte im kurz fotografovania, ktorý využijú mnohokrát po tom ako ho absolvujú. Ste firma a premýšľate ako oživiť atmosféru v tíme? Odvďačte sa svojim zamestnancom fotografickým workshopom a oni sa odvďačia vám. Nová vedomosť bude, ako masáž pre kreativitu.
Máte vlastné priestory? Prídeme k vám a urobíme prednášku o fotografovaní alebo cestovaní priamo vo vašich priestoroch. Ideálna možnosť pre väčšie kolektívy firiem alebo pre školy.

Základy: Naučte sa fotografovať „od podlahy“ s našim kurzom pre začiatočníkov. Získajte dokonalý prehľad o všetkých najpodstatnejších princípoch fotografovania a ovládania aparátu. Vysvetlíme vám všetko podstatné, čo je potrebné na dosiahnutie krásnych snímkov. Nastavenie fotoaparátu a expozície, rámovanie, rozmazanie alebo zmrazenie pohybu, ovládanie ostrenia, kompozícia, nočná fotografia, video a omnoho viac. Kurzy sú pre fotografiu na fotoaparáte, ale aj telefóne.
Naučíte sa hlavné nastavenia vášho zariadenia a jeho možnosti. Jednoduché triky ako vždy získať dokonale ostré zábery. Zistíte aj to, ako vytvoriť dlhé expozície alebo ako kresliť svetlom. Získate vedomosti, vďaka ktorým prevezmete kontrolu nad vytváraním skvelých fotiek. Prevedieme vás cez viacero nastavení, ktoré môžete aplikovať na mnohé situácie. Fungujú zakaždým a sú zaručeným spôsobom, ako sa odlíšiť od obyčajných fotiek. Vaše fotky budú celkom iné ako pred tým. Okrem toho vám dôkladne vysvetlíme ako si kúpiť ďalší fotoaparát, keď zistíte, že ten aktuálny vám už nestačí. To sa určite stane, lebo prekročíte tieň obyčajných fotiek. Tu sa dozviete ako si dať pozor na megapixely, ako vybrať objektívy, čo je to digitálny šum, vyváženie bielej, ISO, pamäťové karty a všetko podstatné, čo je potrebné o fotoaparáte vedieť. Už nikdy nepremeškáte ten správny záber!

Portrét: Vitajte v celkom inom svete. Tento workshop je sprievodcom úplnými základmi portrétovej fotografie. Naučíte sa: Ako vybrať správnu pózu pre váš model tak, aby pôsobil atraktívne a stále prirodzene. Pôjdeme však aj do maličkostí. Zistíte ako rozpoznávať gestá, reč tela a ako pracovať s emóciami. Povieme vám aj ako vybrať správne pozadie, uhly a celkovo ako komunikovať s osobou, ktorá je pred vašim fotoaparátom. Okrem toho sa naučíte aj to, ako pracovať s jednoduchým osvetlením, vrátane prirodzeného svetla vrátane svetla v izbe. Takisto vám povieme aké triky sa dajú použiť v domácich podmienkach a veľmi efektívne ovplyvnia vzhľad vašich fotografií. Tiež sa naučíte ako fotografovať v exteriéri, ako vyberať správnu lokalitu na fotografovanie a získate aj vedomosti o tom ako pracovať s fotoaparátom efektívne.

Štúdiové osvetlenie: Naučíte sa ako pracovať s fotografickým príslušenstvom. Rôzne modifikátory svetla ako softboxy, dáždniky, odrazové dosky, svetelné filtre, reflexné tabule už nebudú cudzie pojmy, ale najväčší priatelia v štúdiu. Budete vytvárať jedinečné svetelné efekty, ktoré budú vyrážať dych tým, čo vaše fotografie uvidia. Od klasického osvetlenia ako je hlavné a doplňujúce svetlo sa presunieme k ťažším výzvam akými sú fotiť biele na bielom, čierne na čiernom, no nestratiť žiadne detaily. Ďalšou fázou je naučiť sa pracovať s miešaním svetiel z okolia a z blesku. Ako zachytiť ostrý výsledok kde je zároveň rozmazaný pohyb. Vedomosti o svetle, ktoré ponúka tento foto workshop, sú prvotriedne a poskytujú skvelé skúsenosti s osvetlením, ktoré je použiteľné aj mimo štúdia

Úpravy (postproces): Photoshop, Bridge, Lightroom budú programy, ktoré sa stanú najpoužívanejšími vo vašich počítačoch. Naučíte sa ako doladiť do finálnych výsledkov to, čo ste nasnímali fotoaparátmi. Retušovanie, krivky, úrovne, farebný kontrast, filtre, a mnoho ďalších funkcií bude pre vás celkom dostupných. Už to nebudú nijaké cudzie tlačidlá na obrazovke. Hovorí sa, že fantázii sa medze nekladú. V tomto prípade to treba upraviť. Fantázii a photoshopu sa medze nekladú. Prácu s týmito programami si zamilujete. Dostanete praktické a cenné informácie, ktoré vás prevedú prácou v postprocese a budete sa na ňu tešiť.

Cestovanie: Beriete si na svoje výlety a dovolenky aj fotoaparát? No keď sa vrátite a pozeráte si svoje snímky, tak sa vôbec nepodobajú na tie, ktoré by ste chceli vidieť. Aj na tieto situácie máme pripravené riešenie. Fotografický workshop zameraný práve na cestovanie. Ako vyhľadávať zaujímavé lokality, kedy sa k ním vybrať, kedy ich fotografovať, aké zariadenie použiť, ako sa vyhnúť nepríjemnostiam alebo aj to, ako získať z týchto miest ešte niečo navyše. Takisto vám prezradíme akú techniku na svojich cestách používame my a ako vyzerajú prípravy na samotné fotografovania. Keď už budete tieto základy zvládať, tak sa presunieme k počítačom, kde vám povieme ako upravovať fotografie z vašich ciest tak, aby ste sa zakaždým tešili, keď vás tento proces bude čakať znovu.

VIAC Z PRÁCE ZEBRA STOODIO